Επίσκεψη στο οπωροπωλείο

Την Παρασκευή 2/6/2023 τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος επισκέφτηκαν το οπωροπωλείο της γειτονιάς στα πλάισια της θεματικής ενότητας “Καλοκαιρινά φρούτα”. Άγγιξαν, μύρισαν τα καλοκαιρινά φρούτα και πήραν φρουτένιο δωράκι από τους ιδιοκτήτες.

Επέτειος του Πολυτεχνείου στο 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης!

17/11/2022 και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου, μίλησαν και κατανόησαν την έννοιες της δημοκρατίας και της δικτατορίας, μέσα από την κλασική ιστορία της Ντενεκεδούπολης και δημιούργησαν τον αγαπημένο τους ήρωα.

Όλοι μαζί για ένα όμορφο σχολείο!

Με μεγάλη χαρά τοποθετήσαμε τα γλαστράκια μας στα παρτεράκια της αυλής μας!

Όλοι μαζί για ένα όμορφο σχολείο!

Την Τετάρτη 16/11/2022, τα παιδιά του 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης επισκέφτηκαν τα τμήματα Α1 και Α2 του συστεγαζόμενου και συνδεδεμένου 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και χάρισαν γλαστράκια στους μαθητές τα οποία αγοράστηκαν με δαπάνη του Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου. Αφού συζήτησαν για τις αλλαγές που γίνονται στην αυλή του σχολείου, τους ζήτησαν να φυτέψουν μαζί με τους γονείς τους στο γλαστράκι  ένα φυτό και να το επιστρέψουν  για να στολίσουν τον κήπο του σχολείου. Την ίδια δράση θα κάνουν και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Με τη δράση αυτή προσεγγίζονται οι έννοιες νοιάζομαι, προσφέρω και ενεργώ για το περιβάλλον και τους φίλους μου!

      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΑΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Τα παιδιά του 2ου τμήματος πραγματοποίησαν από κοινού με την Α’ τάξη του 4ου Πειραματικού Δημοτικού, δράσεις με σκοπό την ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό σχολείο.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Την Παρασκευή 15 Απριλίου τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας είχαν την ευκαιρία, μαζί με τις υπεύθυνες από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, να κατασκευάσουν παραδοσιακά λαζαράκια.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 7 Απριλίου τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας είχαν την ευκαιρία μέσω διαδικτυακής σύνδεσης να λάβουν μέρος σε μία μουσική περιήγηση σε ήχους, τραγούδια και χορευτικούς ρυθμούς της χώρας μας μέσα από τα έργα σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.

                                                 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Τα παιδιά του 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου έστειλαν το δικό τους μήνυμα ειρήνης.

                                    ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Την Τσικνοπέμπτη (24/2/2022) μαθητές και εκπαιδευτικοί φόρεσαν τις αποκριάτικες στολές τους και διασκέδασαν παίζοντας και χορεύοντας σε ένα πάρτι που τα είχε όλα.ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΠΕΔΙΟΥ

  • Την Παρασκευή 4 Φεβρουαριου, στα σχολεία μας, 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης και 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης έγινε άσκηση επί πεδίου για περίπτωση σεισμού και απεγκλωβισμού. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σπουδαιότητα της προληπτικής πολιτικής και της εκπαίδευσης. Της καλλιέργειας της παιδείας της συνεργασίας και της εκπαίδευσης της βιωματικής προσέγγισης εμπειριών κι ευκαιριών διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε σε θέση αυτά που λέμε να τα βιώνουμε και στην πράξη και να συνεργαζόμαστε: Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης, Τ.Α. Ερμούπολης,Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ερμούπολης, ΕΚΑΒ Ερμούπολης, ΔΕΔΔΗΕ Σύρου, κι εμείς, όλοι κι όλες μαζί: μια όμορφη προσπάθεια,ένα αποτελεσματικό παράδειγμα για τα παιδιά. Αυτό είναι το όραμά μας, άλλωστε, κι αυτό θα προσπαθούμε με κάθε μας ενέργεια: να καλλιεργούμε την πρόληψη, τη συντονισμένη συνεργασία, το σεβασμό στην προσβασιμότητα. Σε μία ομορφότερη κοινωνία πολιτών!

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας η κοπή της πίτας προσφορά, μαζί με τα δώρα, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι τυχεροί, Ανάιντα και Τηλέμαχος, προέκυψαν ύστερα από κλήρωση. 

O ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος μοίρασε δώρα στα παιδιά προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά του 2ου τμήματός μας, αφού έμαθαν για τη σημασία της ημέρας και γενικότερα της άθλησης, επιδόθηκαν σε σκυταλοδρομίες.