Εκπαιδευτικοί Όμιλοι Δημιουργικότητας & Καινοτομίας 2023-2024

Όπως ορίζεται στο άρθρο 12 του νόμου (ν.4692/2020) για τη λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων οι “Εκπαιδευτικοί Όμιλοι” αποτελούν έναν μεταξύ των πολλών σκοπών των Πειραματικών Σχολείων και θεσμοθετήθηκαν με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών/τριών τόσο των Πειραματικών Σχολείων όσο και των άλλων δημόσιων σχολείων (Κανονισμός λειτουργίαςομίλων αριστείας – 2020). 

Η παρακολούθηση των μαθητών/τριών είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση, καθώς είναι οργανικό κομμάτι του δημόσιου σχολείου. Επιπλέον, ένα από τα πρωταρχικά στοιχεία της λειτουργίας των δημόσιων Πειραματικών Σχολείων είναι η διάχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου. Γι’ αυτό καθίσταται σημαντική κι απαραίτητη η συμμετοχή μαθητών/τριών κι από άλλα Νηπιαγωγεία. 

Το κάλεσμα για τους ομίλους αφορά όλα τα Νηπιαγωγεία της Σύρου.
Αιτήσεις παρακολούθησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Σχολείου από τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών έως και
την Πέμπτη 5/10/2023. Η λειτουργία των Ομίλων θα ξεκινήσει στις 12/10/2023 και θα ολοκληρωθεί με το πέρας του διδακτικού έτους. 

Το ωράριο λειτουργίας των ομίλων είναι από 2 διδακτικές ώρες, μία φορά την εβδομάδα ενώ κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθεί έως 2 Ομίλους. 

Με την ολοκλήρωση της επιτυχούς συμμετοχής του στον  Όμιλο, και εφόσον δεν υπερβαίνει το όριο των επιτρεπόμενων απουσιών (8) απουσίες ετησίως , λαμβάνει πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.

Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης

Με Άρωμα παράδοσης

 

Πέμπτη από τις 13:15 έως τις 14:45

Γλυνάτση Ευδοκία-Ειρήνη

Η εκμάθηση παραδοσιακών χορών συμβάλει στη δημιουργία θετικού  κλίματος μεταξύ των παιδιών, στην κοινωνικοσυναισθηματική τους ανάπτυξη και εκφραστικότητα, την ισορροπημένη αλληλεπίδραση τους αλλά και την αύξηση της αυτοπεποίθησής τους. Μέσω αυτής της δραστηριότητας μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν με παιδιά από άλλα σχολεία και να σέβονται την ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου τους.

Επίσης, έρχονται σε επαφή με την τοπική παράδοση, τις καθημερινές συνήθειες και τις παραδοσιακές ενδυμασίες οδηγώντας τα στη γνωριμία με το παρελθόν και την συνεχή ανακάλυψη καινούργιων στοιχείων από τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Τέλος, θα είναι σε θέση να εκτιμούν τη σημασία του παρελθόντος στην κατανόηση και εκτίμηση μιας παροντικής
κατάστασης.

πατήστε εδώ για περισσότερα

 

Προσχολικές επιS.T.E.A.M.ες.

 

Παρασκευή από τις 13:15 έως τις 14:45

Κόντη Παναγούλα

Το STEAM ενσωματώνει στοιχεία φυσικών επιστημών (science), τεχνολογίας (technology), μηχανικής (engineering), τέχνη (art) και μαθηματικών (mathematics).

Με το STEAM ενεργοποιείται η περιέργεια των παιδιών , που είναι κινητήριος δύναμη για τη διαδικασία μάθησης. Ταυτόχρονα, πειραματίζονται, αναρωτιούνται, προβλέπουν, διασκεδάζουν.

Τέλος, καλλιεργείται η κριτική σκέψη και ενθαρρύνεται η επίλυση προβλημάτων.

 

πατήστε εδώ για περισσότερα

 

 

 

Αίτηση συμμετοχής