Ανακοινώσεις

Προσέχω, μαθαίνω, νοιάζομαι!

Την Τρίτη 4/6 οι μαθήτριες και οι μαθητές του 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης και του συνδεδεμένου 4ου Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Ερμούπολης είχαν την τύχη και την ευκαιρία να ενημερωθούν από την κ. Δρακούλη και τον κ. Μελά από το Λιμενικό Σώμα, για την ασφάλεια στη θάλασσα και τα θαλάσσια αθλήματα. Μίλησαν, επίσης,για τον σεβασμό στο περιβάλλον και την αναγκαιότητα όλες κι όλοι μαζί να το προστατεύουμε! Οι ενημερωτικές δράσεις οικοδομούν γερές βάσεις για καλές συνήθειες των μελλοντικών πολιτών!

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μαθαίνοντας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Την Παρασκευή, 31/5, είχαμε την τύχη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ‘ Μελίνα Μερκούρη ‘ του σχολείου μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες τόσο του 4ου Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Ερμούπολης όσο και του συνδεδεμένου 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης να γνωρίσουν και να μιλήσουν με εξαιρετικούς αθλητές! Ο Μάκης Καλαράς ασημένιος παραολυμπιονίκης στην παραολυμπιάδα της Αθήνας 2004 στη δισκοβολία και ο Σεζόν Φερνάντες χρυσός παραολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016 στη σφαιροβολία. Και οι δυο έχουν πολλές άλλες διακρίσεις. Και φυσικά ο Νίκος Ρούσσος, αθλητής, που οργάνωσε τη δράση. Μίλησαν για το ατύχημα τους, την αναπηρία, τον αθλητισμό και τη χαρά, τη δύναμη και τη θέληση ως στάση ζωής! Η απλή ανθρώπινη λογική επιτάσσει όλες κι όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για την προσβασιμότητα το σεβασμό και την αποδοχή όλων μας!!!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ “ΝηπιογυμνάΖω” ΣΤΙΣ 2/6/2024 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ

Για δήλωση συμμετοχής στις αθλητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο Γήπεδο του Πάγου στις 2/6/2024, παρακαλούμε ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfCZOhRvY-KFcg81jC3uQkr2vwfJjIolawBID7dW0k0oaXEMg/viewform?usp=sf_link

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 επισκεφτήκαμε το μουσείο κλωστοϋφαντουργίας της Σύρου, όπου αφού ξεναγηθήκαμε, φάγαμε το πρωινό μας, αποτυπώσαμε σε χαρτί ό,τι μας έκανε εντύπωση και χορέψαμε κρατώντας μαντήλια που φτιάχνονται από τί άλλο; από κλωστές! Ήταν μία πραγματικά όμορφη και δημιουργική εμπειρία!