Σεπτέμβριος 2023

ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ

Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε ευγενικές λεξούλες , ζωγραφίζουμε μία καραμέλα και τη βάζουμε στο βαζάκι της ευγένειας. Μόλις γεμίσει το βαζάκι μας περιμένει μία μεγάλη έκπληξη!

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΤΟ 6ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Την Κυριακή 10/11/2023 πραγματοποιήθηκε στο 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης η δράση  «Ας Γνωριστούμε…Παίζοντας». Οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους συμμετείχαν σε παιγνιώδεις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει οι νηπιαγωγοί. Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η τόσο γνωριμία των μαθητών με το χώρο του σχολείου όσο και με τις εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους, με απώτερο στόχο να βιώσουν ότι το σχολείο αποτελεί χώρο ανακάλυψης, χαράς και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων. Στο τέλος της δράσης τους περίμενε το σεντούκι του Νηπιαγωγείου γεμάτο μικρές εκπλήξεις, καθώς και ένα κέρασμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρωγός στη δράση αυτή ήταν το συνδεδεμένο 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης,  η Διευθύντρια κύρια  Λίτσα Παππά και ο Δάσκαλος μουσικής κύριος Νίκος Ρούσσος, αποτελώντας για τους μικρούς μαθητές παράδειγμα άμιλλας και αγαστής συνεργασίας.

Με την ευχή κάθε νέα αρχή να είναι για όλους μια γιορτή!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 11/9/2023

Ο Αγιασμός για την καινούρια σχολική χρονιά για το 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης και το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης θα τελεστεί στον προαύλιο χώρο των συνδεδεμένων σχολείων μας, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 9:15.

  • Μετά από τον Αγιασμό οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου θα αποχωρήσουν.
  • Οι μαθητές/τριες των τάξεων Α’-ΣΤ’ θα παραλάβουν τα βιβλία τους, γι’ αυτό καλό θα είναι να έχουν τσάντα μαζί τους, και μετά θα αποχωρήσουν.
  •  Οι γονείς/κηδεμόνες και οι μαθητές/τριες της Α’ θα μεταβούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας «Μελίνα Μερκούρη» για ένα μικρό καλωσόρισμα!