Νοέμβριος 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  • – Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου το Νηπιαγωγείο στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολυτεχνείου θα λειτουργήσει έως τις 10π.μ. Θα πραγματοποιηθούν ανά τμήμα σχετικές δράσεις. Οι αφίξεις θα πραγματοποιηθούν 8:15π.μ. έως 8:30π.μ. Δε θα λειτουργήσει η πρόωρη υποδοχή ούτε το ολοήμερο τμήμα εκείνη την ημέρα.
  • – Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της θεματικής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Κυκλοφοριακή Αγωγή». Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί με πούλμαν και θα έχει διάρκεια περίπου δύο ωρών. Στην επίσκεψη δεν επιτρέπεται η παρουσία γονέων. Παρακαλούνται οι γονείς/ κηδεμόνες που επιθυμούν το παιδί τους να λάβει μέρος στην εκπαιδευτική επίσκεψη να έχουν επιστρέψει στο σχολείο τη σχετική υπεύθυνη δήλωση το αργότερο έως την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Η λειτουργία του Νηπιαγωγείου θα γίνει κανονικά εκείνη την ημέρα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ EDUPASS

edupass.gov.gr Οδηγίες για δήλωση self-test για μαθητές σε δημόσια σχολεία – Σχολική Κάρτα COVID-19

edupass.gov.gr οδηγίες
Σχολική Κάρτα και Self test μέσω της πλατφόρμας edupass.gov.gr

edupass.gov.gr: Δήλωση για μαθητές

Στην πλατφόρμα edupass.gov.gr θα γίνεται η δήλωση παρουσίας και συμμετοχής στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε δημόσιες δομές με βάση το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test ή self-test.

Πότε ανοίγει η νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα edupass.gov.gr για Σχολική Κάρτα μαθητή για COVID-19 και Self test.

Αυτό σημαίνει ότι, την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 οι γονείς πρέπει να “μπούνε” στο edupass.gov.gr και να δηλώσουν το αποτέλεσμα self-test των παιδιών τους, ώστε να μπορούνε να πάνε στο σχολείο την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021.

Οδηγίες για δήλωση self-test για μαθητές στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr

Για τη δήλωση του self-test στην πλατφόρμα edupass.gov.gr θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • το ΑΜΚΑ σας ή το ΑΜΚΑ του παιδιού σας αν είστε γονεάς ανήλικου μαθητή

Βήμα 1

Εισέρχεστε στην εφαρμογή edupass.gov.gr από εδώ edupass.gov.gr και πατάτε “Ξεκινήστε εδώ”

edupass.gov.gr Οδηγίες για δήλωση self-test για μαθητές σε δημόσια σχολεία - Σχολική Κάρτα COVID-19

Βήμα 2

Επιλέγετε “Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση/Ειδικής Αγωγής”

Βήμα 3

Εδώ εμφανίζονται τέσσερις επιλογές εκ των οποίων σας ενδιαφέρουν οι παρακάτω:

  • Δήλωση self test μαθητών/τριών δημοσίων σχολικών μονάδων – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19
  • Δήλωση μαθητών/τριών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει ή έχουν πρόσφατο PCR/Rapid test

Επιλέγετε ανάλογα και πατάτε “Συνέχεια”.

Βήμα 4

Στη επόμενη σελίδα “Απαιτείται ταυτοποίηση” του χρήστη. Πατάτε “Σύνδεση”

Βήμα 5

Στην σελίδα “Σε ποιον φορέα έχετε λογαριασμό” επιλέγετε έναν από αυτούς. Οι διαθέσιμοι τρόποι σύνδεσης είναι μέσω Taxisnet ή λογαριασμών Τραπεζών στις οποίες όμως έχετε e-banking. Πατάτε στο “Επιλέξτε ΓΓΠΣΔΔ (Κωδικοί Taxisnet)”

Βήμα 6

Γράφετε τον κωδικό χρήστη και τον κωδικό Taxisnet, πατάτε “Σύνδεση”. Μεταφέρεστε σε νέα σελίδα για την “Αυθεντικοποίηση Χρήστη” όπου επιλέγετε “Συνέχεια” και πατάτε “Αποστολή”.

Βήμα 7

Πλέον βρίσκεστε στη σελίδα Δήλωση EDUPASS της νέας εφαρμογής edupass.gov.gr όπου μετά την επισκόπηση των στοιχείων σας εάν είναι σωστά, πατάτε “Συνέχεια”.

Βήμα 8

Στη νέα σελίδα συμπληρώνεται τα στοιχεία του σχολείου (από τα αναδυόμενα μενού), του μαθητή (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ΑΜΚΑ) και του self-test (ημερομηνία, αποτέλεσμα)

edupass.gov.gr Οδηγίες για δήλωση self-test για μαθητές σε δημόσια σχολεία – Σχολική Κάρτα COVID-19

Σχολική Κάρτα COVID-19 και edupass.gov.gr

Σε κάθε περίπτωση οι μαθητές και οι μαθήτριες οφείλουν να φέρουν πάντοτε μαζί τους το κατά περίπτωση απαιτούμενο πιστοποιητικό/την απαιτούμενη βεβαίωση (π.χ. Σχολική Κάρτα για COVID-19 ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, διενέργειας rapid/pcr test) σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή και να το επιδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο στα αρμόδια όργανα.https://www.amyna.news/xristika/platforma-eparents/embed/#?secret=0HYnkaZzB2

Σκοπός της πλατφόρμας edupass.gov.gr είναι ο έλεγχος της συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων για τη δυνατότητα της φυσικής παρουσίας και συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία στις ανωτέρω εκπαιδευτικές δομές στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Για την εξυπηρέτηση του σκοπού της προηγούμενης παραγράφου, η πλατφόρμα αντλεί δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου όσον αφορά στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19, το αποτέλεσμα της τελευταίας δοκιμασίας ταχέων μοριακών ελέγχων (rapidtest) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test) ή αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self-test), ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 124862/Z1/4-10-2021 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τα στοιχεία αυτά αντλούνται μέσω διασύνδεσης με το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19, το Εθνικό Μητρώο Ασθενών από τον κορωνοϊό COVID-19, το πληροφοριακό σύστημα της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 και το πληροφοριακό σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την καταχώριση και ηλεκτρονική διαχείριση του αποτελέσματος της αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 (self-test).

Η πλατφόρμα αντλεί επίσης, δεδομένα από το Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) «myschool» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διαλειτουργεί με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ της «Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε», αποκλειστικά

(α) για την εξακρίβωση της ιδιότητας -σχέσης του αιτούντος φυσικού προσώπου ως προς την εκπαιδευτική δομή στη θυρίδα της οποίας αιτείται να καταχωριστεί η κατάστασή του και (β) για τη συνολική απεικόνιση της κατάστασης των προσώπων που δύνανται ή υποχρεούνται να έχουν φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική δομή.

Η πλατφόρμα δεν επιτρέπει οριζόντια διαλειτουργικότητα μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων με τα οποία η ίδια διαλειτουργεί.

Η πλατφόρμα «edupass.gov.gr», για κάθε φυσικό πρόσωπο, ενήλικο ή ανήλικο δια των γονέων/κηδεμόνων/επιτρόπων του, που αιτείται την καταχώριση της κατάστασής του στη θυρίδα της εκπαιδευτικής δομής αποδίδει έναν λεκτικό χαρακτηρισμό που αντιστοιχεί στις ακόλουθες καταστάσεις:

(α) μη επιτρεπτή παρουσία
(β) επιτρεπτή παρουσία
(γ) άγνωστη κατάσταση – απαιτείται περαιτέρω έλεγχος

Οι ανωτέρω καταστάσεις αποτυπώνονται με κατάλληλα λεκτικά, ήτοι τη λέξη «ΚΟΚΚΙΝΟ» για την κατάσταση της μη επιτρεπτής παρουσίας, τη λέξη «ΠΡΑΣΙΝΟ» για την κατάσταση της επιτρεπτής παρουσίας και τη λέξη «ΑΓΝΩΣΤΟ» για την άγνωστη κατάσταση όπου απαιτείται περαιτέρω έλεγχος (όπως, παραδείγματος χάριν, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν έχει (εγκύρως) υποβληθεί δήλωση μέσω της πλατφόρμας «edupass.gov.gr» ή έχει εμφιλοχωρήσει κάποιο σφάλμα στη σχετική διαδικασία).

Η κατάσταση, που αποδίδεται στο αιτούν φυσικό πρόσωπο, βασίζεται στις γενικές προϋποθέσεις που τίθενται από το εκάστοτε ισχύον κανονιστικό πλαίσιο περί του επιτρεπτού της φυσικής του παρουσίας σε εκπαιδευτικές δομές, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης και την ιδιότητα αυτού. Δεν παρέχονται ειδικότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία του αιτούντος προσώπου (εμβολιασμένος, νοσήσας, υποβληθείς σε διαγνωστικό έλεγχο), με βάση τις οποίες έχει προσδιοριστεί η αποδοθείσα στο αιτούν πρόσωπο κατάσταση.

Πηγή:https://www.amyna.news/xristika/edupass-gov-gr-odigies-dilwsi-self-test/