Φεβρουάριος 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Το Σάββατο 17/2/2024 γονείς και εκπαιδευτικοί του 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου και του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ζητήματα Πρώτων Βοηθειών από πλήρωμα του ΕΚΑΒ Σύρου. Η γνώση είναι δύναμη και μπορεί να αποβεί σωτήρια σε έκτακτες στιγμές!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΑΒ

Την Παρασκευή 16/02/2024 επισκέφτηκε το σχολείο μας πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Αφού είδαμε το ασθενοφόρο, οι μαθητές των συνδεδεμένων Πειραματικών σχολείων (6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο και 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο) είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τους τρόπους αντιμετώπισης διαφόρων καταστάσεων και τραυμάτων. Οι πρώιμες εμπειρίες οδηγούν σε κατάκτηση δεξιοτήτων απαραίτητων για τη ζωή και την υγεία μας.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο

Η αυλή του σχολείου μας έχει πλέον έναν μεγάλο τοίχο για να δημιουργούν τα παιδιά με κιμωλία τα δικά τους έργα, τα οποία καθημερινά θα στολίζουν τον προαύλιο χώρο μας!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “MYTH TO SPACE” ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Το σχολείο μας έχει τη χαρά να συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Myth to Space”. Η ενασχόλησή μας με το πρόγραμμα αυτό θα μας οδηγήσει στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών τόσο ως προς τη μυθολογία, όσο και ως προς το διάστημα. Ταυτόχρονα θα ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά τα οποία συνδέουν αυτούς τους δύο χώρους. Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργαζόμαστε και αλληλεπιδρούμε με το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού και το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πάτρας, με τα οποία ανταλλάξαμε προσκλήσεις και πραγματοποιήσαμε τις πρώτες διαδικτυακές συναντήσεις γνωριμίας. Στους φίλους μας από τα σχολεία αυτά έχουμε υποσχεθεί ότι θα αποστείλλουμε παραδοσιακά γλυκίσματα της Σύρου, λουκουμάκια και χαλβαδόπιτες!

“Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ” ΚΟΘ

Την Πέμπτη 18/1/2024 οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε Live streaming το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης “Ο Πέτρος και ο Λύκος” Μία εμπειρία που μας άρεσε πολύ!