Νοέμβριος 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 27/11 στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων “¨Ζω καλύτερα, Ευ ζην” και συγκεκριμένα για το θέμα “Διατροφή” επισκέφτηκε το σχολείο μας η Διατροφολόγος κα Άννα Μαρία Μαραγκού. Αφού μας μίλησε για την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και για το ποια τρόφιμα πρέπει να περιλαμβάνονται στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, απάντησε σε όλες τις απορίες μας. Στη δράση αυτή συμμετείχαν μαζί μας και μαθητές από το συνδεδεμένο 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Ολοκληρώνοντας, δωρίσαμε στη κυρία Μαραγκού το πορτρέτο του υγιεινούλη φτιαγμένο από πλαστικά λαχανικά, εμπνευσμένο από τις δημιουργίες του ζωγράφου Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο.

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη μετά από πρόσκληση, επισκεφτήκαμε το Ιδ. Εκπαιδευτήριο Αγ. Γεώργιος όπου λόγω της επετείου παρακολουθήσαμε όλοι μαζί την κουκλοθεατρική παράσταση “Ντενεκεδούπολη”. Τα παιδιά αντάλλαξαν δωράκια και χάρηκαν πολύ.

«Meet the violins»

Την Δευτέρα 6/11/2023 οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν από κοντά τους διεθνείς βιολονίστες Asi Matathias και Tosca Opdam, οι οποίοι βρίσκονται στη Σύρο στα πλαίσια του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ «Meet the violins». Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία των βιολιών καθώς και από την μαγευτική τους μελωδία.